Radionica – Kako s djecom razgovarati o novcu?

Djeca postavljaju mnoga pitanja o novcu, a dužnost je roditelja da im pokušaju odgovoriti na pitanja i pokazati im put odgovornog upravljanja njime. No, i roditelji se moraju ponašati financijski odgovorno. Drugim riječima, poučiti ih vlastitim primjerom. Zna se da djeca najbolje uče gledajući, odnosno da imitiraju odrasle i usvajaju njihove obrasce ponašanja. Predavanje je namijenjeno djeci od 7 do 14 godina ali i njihovim roditeljima koji će dobiti praktične savjete kako s djecom određene dobi razgovarati o novcu i kako ih uključiti u financijske odluke obitelji. S obzirom da ste već na konferenciji, pretpostavljamo da će netko trebati dovesti djecu na ovo predavanje. Stoga će tim osobama biti osiguran slobodan ulaz. 

Ishodi:

  • Djeca će naučiti prepoznati ulogu novca u osobnom i obiteljskom životu, jasno razlikovati potrebe od želja i posljedice prekomjerne potrošnje.  
  • Djeca će naučiti razumjeti pojmove kao što su nedostatak (ograničenost) novca
  • Djeca će naučiti kako izraditi svoj osobni proračun, moći će objasniti važnost štednje za vlastitu financijsku sigurnosti, ali i za ekonomsku sigurnost obitelji i zajednice 
  • Djeca će naučiti opisati važnost ispravnog planiranja financijskih ciljeva i naučiti planirati svoje osobne financijske ciljeve.  
  • Roditelji će dobiti praktične savjete kako s djecom određene dobi razgovarati o novcu i kako ih uključiti u financijske odluke obitelji.