Politika privatnosti

Financijski portal Toni Milun – Politika privatnosti

Zajednički voditelj obrade osobnih podataka je Meritum komunikacije d.o.o. (U daljnjem tekstu Meritum) , Zagorska 10, Strmec. Kontakt Službenika za zaštitu podataka je nikola@meritum.group.

Meritum poklanja veliku pažnju zaštiti privatnosti i Vaših osobnih podataka te prikuplja minimalni potrebni set osobnih podataka i primjenjuje adekvatne mjere zaštite.

Napominjemo da Zakon o provedbi Uredbe o zaštiti podataka definira dobnu granicu maloljetnika od 16 godina te mlađi od 16 godina ne mogu samostalno koristiti usluge informacijskog društva, već im je za to potrebno odobrenje roditelja ili zakonskog staratelja. Tako svi posjetitelji mlađi od 16 godina na dan registracije, ne mogu registraciju završiti samostalno, već im je za to potrebno odobrenje roditelja ili zakonskog staratelja. 

Meritum obrađuje one osobne podatke koje ste nam sami dali popunjavanjem Prijavnice prilikom učlanjenja u Toni Milun Friends klub, ili pri registraciji na portalima Tonija Miluna te prilikom kupnje ulaznice za konferencije u organizaciji Merituma.

Koje podatke obrađujemo?

Ovisno na koji način se registrirate na Portalima prikupljamo različite osobne podatke kako bismo Vam poslali pristupni kod za potvrdu registracije, informaciju o novom snimljenom materijalu ili ponude koje smatramo da bi mogle biti od vašeg interesa.

Svi podaci koje prikupljamo koriste nam isključivo za komunikaciju s vama i ne dijelimo ga s trećim stranama.

Ako ste na dan registracije mlađi od 16 godina, prikupiti ćemo i e-mail adresu roditelja ili zakonskog staratelja kako bi on umjesto Vas dao suglasnost da koristite Portal.

Podaci koje možemo prikupljati ovisno o namjeni:

 • ime i prezime,
 • e-mail adresu,
 • datum rođenja,
 • osobni identifikacijski broj OIB,
 • adresu člana (ulica, kućni broj, grad, poštanski broj, županija),
 • brojeve telefona,
 • spol,
 • datum početka članstva u klubu,
 • status plaćanja članarine,
 • datum prestanka članstva u klubu.

Na koji rok čuvamo osobne podatke?

Korisnički računi se čuvaju sve dok nas ne zatražite brisanje. Sve bivše članove kluba ili neaktivne korisnike čuvamo u bazi kako bismo vas povremeno obavijestili o novim materijalima na portalu.

vaše ćemo osobne podatke obrađivati u svrhu slanja e-obavijesti na vaše e-mail adrese koje Meritum može slati o novostima, događajima, edukacijama, projektima, aktivnostima, konzultacijama, tribinama, savjetovanjima, anketama i obvezi uplate članarine za narednu godinu.

S kime dijelimo Vaše osobne podatke?

Osobne podatke koje prikupljamo ne dijelimo s trećim stranama, već samo s našim vanjskim izvršiteljem koji radi na razvoju i održavanju Portala. Traži li sudjelovanje na projektu našeg partnera da se predstavite imenom i prezimenom te drugim osobnim podacima koje želimo za izvršavanje projekta predati vanjskom partneru, o tome ćete biti unaprijed informirani te ćete dobiti točne informacije o svrhama i rokovima obrade Vaših osobnih podataka za svaki projekt posebno.

Praćenje aktivnosti korisnika

Pratimo aktivnosti registriranih korisnika na Portalu kako bi motivirali i poticali korisnike na edukaciju i stjecanje novih znanja te kako bismo stekli uvid u načine korištenja portala s ciljem unaprijeđenja korisničkog iskustva.

Politika kolačića:

Na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići (eng. cookie). Ovo je standardni postupak na većini web-stranica na internetu.

Što su kolačići?

Kolačić je datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu web-stranicama. Pomoću kolačića web-stranice na primjer pamte vaše radnje i željene postavke poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz pa ih stoga nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-stranice, odnosno, pri pregledavanju različitih stranica određenog web-mjesta.

Kako mi koristimo kolačiće?

Kolačići koje koristimo ne prikupljaju osobne podatke poput imena, prezimena, e-mail adrese i slično.

Koristimo funkcionalne kolačiće u svrhu prepoznavanja dolaska korisnika na web-stranice, kako bi zapamtili vaše preferencije s ciljem poboljšanja i pružanja personaliziranog korisničkog iskustva.

Koristimo Google i Facebook analitičke kolačiće kako bismo pratili s kojih nam stranica korisnici dolaze i kretanje korisnika po stranicama, plasirali personalizirani sadržaj i poboljšali kvalitetu web-stranica i usluga te kako bismo bolje razumjeli potrebe korisnika i sukladno tome unaprijedili usluge i funkcionalnosti naših web-stranica. Analitički kolačići omogućuju nam da vidimo agregirane demografske podatke posjetitelja – njihove dobne skupine i gradove iz kojih dolaze. Koristimo ih i kako bismo, na primjer, utvrdili broj korisnika koji su pregledali uslugu nakon klika na oglas, kako bismo objavili oglase temeljene na vašim interesima, izbjegli ponovno prikazivanje oglasa koji ste već vidjeli te pratili konverziju oglašivačkih kampanja.

Kako ukloniti ili zabraniti postavljanje kolačića?

Kolačiće možete ukloniti brisanjem, a upute kako zabraniti postavljanje kolačića za najčešće preglednike možete naći na sljedećim poveznicama:

Dodatne informacije

Dodatne informacije o web kolačićima dostupne su na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/ ili sličnim stranicama poput:

Odbijete li naše kolačiće, neke funkcije i pogodnosti naših stranica možda neće raditi kako treba.

Koja prava imaju korisnici?

Korisnicima osiguravamo sva prava koja im garantira Opća EU uredba o zaštiti podataka – pravo na pristup informacijama, ispravak, brisanje, ograničenje obrade, prenosivost podataka i pravo na prigovor. Pored toga, ispitanici imaju pravo povući privole koje su nam dali.

Kako iskoristiti prava korisnika?

 • Zahtjev za ispunjenje prava korisnika možete predati osobno u tvrtki Meritum komunikacije d.o.o., Savska 106, Zagreb ili poslati poštom na adresu Meritum komunikacije d.o.o., Savska 106, 10000 Zagreb
 • Više informacija o tome kako postaviti zahtjev za ispunjenje prava korisnika moguće je dobiti e-mailom na nikola@meritum.group 

Službenik za zaštitu podataka

 • Meritum kao zajednički voditelj obrade je imenovala službenika za zaštitu podataka s kojim možete kontaktirati u vezi bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti po pitanju naše Politike privatnosti. Kontakt našeg Službenika za zaštitu podataka je nikola@meritum.group

Promjene politike privatnosti

 • O svakoj promjeni Politike privatnosti biti ćete informirani pri prvoj upotrebi Portala nakon promjene, jednako kao i kod promjene Uvjeta korištenja Portala

Kontakt

 • Za sva dodatna pitanja vezana uz Politiku privatnosti budite slobodni javiti nam se:
 • Pismenim putem na adresu Meritum komunikacije d.o.o., Savska 106, Zagreb
 • E-poštom na adresu nikola@meritum.group