Toni Milun

  • Gradivo

  • Predmet

  • Pretraži

Huawei te nagrađuje! Chekiraj o čemu je riječ!

Kako smo i obećali, u periodu od 4. do 23. svibnja, umjesto Lige igramo se putem Specijalnih zlatnika i novih pitalica na Portalu te kreativnih natječaja na Toni Milun društvenim mrežama –Facebook i Instagram. Bit će tu zanimljivih i kreativnih pitanja, a nadam se da ćete naučiti i neke nove stvari.

Ovoga puta partner nam je Huawei i oni igrači koji na pitalice iz Specijalnih zlatnika točno i najbrže odgovore te odgovore na pitanja i/ili ostave komentar na Toni Milun Facebook i Instagram stranici/profilu, mogu osvojiti vrijedne nagrade – Huawei telefon Y6s, slušalice Huawei Freebuds3 i tablet MediaPad M5lite.

Zadaci će se pojavljivati u obliku pitalice na Specijalnom zlatniku na Portalu. Čim otvorite Portal pojavit će se Specijalni zlatnik i pitalica. Svaki ponedjeljak 4., 11. i 18. svibnja postavlja se nova pitalica i možete ju rješavati do srijede u 23:59. Pitalicu imate priliku riješiti samo jednom. Svaki četvrtak 7., 14. i 21. svibnja objavit ćemo po jednog sretnog dobitnika. Nagradu osvaja onaj igrač koji je točno i najbrže riješio pitalicu te odgovorio na pitanje na društvenim mrežama, zato pazite na vrijeme i točnost i ne zaboravite ostaviti komentar na društvenim mrežama!

Osim pitalica na portalu moći ćete osvojiti vrijedne nagrade i u kreativnim natječajima na Toni Milun društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu. Zato nas svaki ponedjeljak obavezno prati i na Socialu!

Sve o pravilima i rasporedu objavljivanja pitalica te kreativnih natječaja pročitajte u Pravilima nagradnog natječaja “Toni i Huawei te nagrađuju”.

Prva pitalica bavit će se konceptom „Zlatnog reza“, naravno s matematičke strane. Zlatni rez prisutan je u različitim aspektima ljudskog života. Gdje god opazimo iznimnu ljepotu i sklad, postoji mogućnost da ćemo otkriti prisutnost zlatnog reza. To je pojam koji povezuje matematiku, prirodu, tehniku i umjetnost na vrlo neobičan i zanimljiv način.

Svjesno ili nesvjesno, ljudi ga koriste u svim životnim područjima i smatraju ga ugodnim ljudskom oku. Teorija zlatnog reza započeta je u antici, a svoj procvat imala je u renesansi kada su umjetnici, matematičari, fizičari i astrolozi tražili savršenstvo u kompozicijama njima poznatih struktura.

Matematičari su tada u potrazi za odgovorom što je zlatni rez kreirali formulu koja ga objašnjava, pri čemu su zlatni rez definirali kao kompozicijski zakon u kojem se manji dio prema većem odnosi kao veći dio prema zbroju manjeg i većeg, u omjeru 1:1.618. A ima li zlatni rez veze s Fibonaccijevim nizom? O tome pišemo više u sljedećem blogu.

Pogledajte Tonijev video na temu zlatnog reza i sretno s rješavanjem prve pitalice!

mr.sc. Martina Sommer Akmačić
Toni Milun Tim

 #Specijalnizlatnik; #HuaweiHrvatska; #OstanitePovezani; #Zlatnirez;