Toni Milun

  • Gradivo

  • Predmet

  • Pretraži

UVJETI KORIŠTENJA

Algebra d.o.o., Maksimirska 58a, Zagreb, OIB: 24919984448 (dalje u tekstu: Algebra) omogućuje svim korisnicima besplatno korištenje usluga i sadržaja Toni Milun portala koje su regulirane ovim uvjetima korištenja. Misija Toni Milun portala je stvarati i graditi novi svijet znanja, prenoseći znanja prvenstveno mladima u dobi od 10 do 23 godine, roditeljima i nastavnicima te svima drugima koja ta znanja budu zanimala, na prirodan i zanimljiv način u sigurnom digitalnom okruženju. Toni Milun portal funkcionira na www.tonimilun.hr i www.tonimilun.com domenama (dalje u tekstu: Portal). Uz navedene domene Portal uključuje Toni Milun Store na www.tonimilun.hr/store i www.tonimilun.com/store (dalje u tekstu: Store) i Toni Milun Liga na www.tonimilun.hr/liga i www.tonimilun.com/liga (dalje u tekstu: Liga).

Ovi uvjeti korištenja (dalje u tekstu: Uvjeti) sadrže prava i obveze korisnika i Algebre u vezi s korištenjem Usluga. Preporuča se da korisnici pažljivo pročitaju ove Uvjete prije pristupanja ili korištenja Usluga Portala. Pristupanjem ili klikom na „Slažem se“ korisnik prihvaća ove Uvjete. Portal uključuje usluge i sadržaje kao što su informacije, blog postovi, tekstovi, nastavni planovi i programi, videozapisi, grafike, fotografije, API-ji, obavijesti u profilu korisnika – e-poštom, viberom ili SMSom, zatim online radionice i edukacije, mogućnost prikupljanja bodova za ostvarenje nagrada, igre znanja, mozgalice i kreativne natječaje, projekte i događanja (dalje u tekstu: Usluge).Portal je prvenstveno namijenjen mladima u dobi od 10 do 23 godine, roditeljima i nastavnicima. Sve Usluge Portala besplatne su za sve registirane korisnike Portala. Registrirani korisnici će na Portalu moći pratiti edukativne sadržaje koji prate nastavno gradivo te brojne druge van-nastavne edukativne sadržaje. Pregledavajući i koristeći sadržaj na Portalu registrirani korisnici sa područja Republike Hrvatske mogu, ako to žele prikupljati bodove koje mogu zamijeniti za nagrade dostupne u Storeu.

Registriranim korisnicima Portala (koji su ujedno i građani Republike Hrvatske) u dobi od 10 do 19 godina, bit će dostupna mogućnost igranja Lige čiji je osnovni cilj širiti znanje i poticati mlade na stjecanje novih znanja. Početak Lige i koliko kola svaka pojedina Liga uključuje bit će objavljeno na Portalu. U Ligi postoje četiri kategorije i to: (1) kategorija za 5. i 6. razrede osnovnih škola; (2) kategorija za 7. i 8. razrede osnovnih škola; (3) kategorija za 1. i 2. razrede srednjih škola i (4) kategorija za 3. i 4. razrede srednjih škola. Svi korisnici (koji su ujedno i građani Republike Hrvatske) koji će igrati Ligu imat će priliku pokazati svoja znanja na velikom završnom događanju Lige u Zagrebu, gdje će se uživo igrati završno kolo svih najboljih igrača u četiri kategorije. Pobjednici (oni korisnici koji osvoje 1.,2.i 3. mjesto Lige) osvojit će i vrijedne nagrade i ponijeti titule najboljih za tekuću Ligu. Imena i prezimena svih pobjednika (mjesečni, regionalni i završni pobjednici) bit će javno objavljena putem internet stranica te društvenih mreža. Imena i prezimena glavnih pobjednika na završnim događanjima iz godine u godinu, bit će trajno čuvana dok god postoji Portal. Osvojene nagrade na događanjima bit će uručene osobno korisnicima, dok će nagrade osvojene u Storeu biti poslane na ime i prezime korisnika dostavnom službom ili će ih korisnici moći sami podići na lokaciji partnera.

Nadalje će svim registriranim korisnicima Portala (koji su ujedno i građani Republike Hrvatske), biti s vremena na vrijeme dostupna mogućnost igranja Specijalnog zlatnika ili dana mogućnost sudjelovanja u kreativnim natječajima, čiji je osnovni cilj edukacija mladih i stjecanje, upotreba i pokazivanje novih znanja i vještina. Početak svakog pojedinog Specijalnog zlatnika i/ili kreativnog natječaja, bit će objavljeno na Portalu i na službenim društvenim mrežama vezanim uz Portal. Specijalni zlatnik se pokreće korisnicima u obliku pop-up prozora, na kojem se nalazi pitalica. Mjeri se brzina i točnost odgovora. Kreativni natječaji objavljuju se na Portalu ili na službenim društvenim mrežama Portala u tekstualnom obliku. Detalji natječaja svakog pojedinog Specijalnog zlatnika i/ili kreativnog natječaja bit će objavljeni na Portalu. Svi registrirani korisnici imaju mogućnost odabira žele li igrati Specijalni zlatnik i/ili sudjelovati u kreativnom natječaju ili ne. Sudjelovanje nije obavezno. Imena i prezimena pobjednika Specijalnog zlatnika i/ili kreativnog natječaja bit će javno objavljena putem internet stranica te društvenih mreža. Osvojene nagrade za Specijalne zlatnike i/ili kreativne natječaje bit će poslane na ime i prezime korisnika dostavnom službom ili će ih korisnici moći sami podići na lokaciji partnera.
Detaljna pravila igranja Lige i mogućnosti i načine prikupljanja zlatnika (Miluna) te ostvarenja nagrada u Storeu možete pronaći na sljedećim linkovima:

Pravila za Ligu
Pravila za Store

Detaljna pravila igranja svakog pojedinog Specijalnog zlatnika i/ili kreativnog natječaja bit će objavljena na stranicama Portala.

Da bi korisnici ostvarili pravo i mogućnost prikupljanja bodova u Storeu te osvajanja nagrada iz Storea kao i mogućnost za sudjelovanje u Ligi, Specijalnom zlatniku i/ili kreativnom natječaju, potrebno je da su registrirani korisnici Portala te građani Republike Hrvatske.
Korisnik koji se nije registrirao imati će ograničen pristup sadržajima Portala te neće imati mogućnost sudjelovanja u aktivnostima Portala.
Ovi Uvjeti podložni su promjenama. O svakoj promjeni korisnici će biti obaviješteni vidljivom porukom na Portalu. Ukoliko korisnik nastavi koristiti Usluge Portala nakon promjenjenih Uvjeta, smatra se kako se slaže s takvim promjenama. Korisnici u svakom trenutku mogu redovito posjećivati ove stranice kako bi provjerili trenutno aktualne Uvjete. Ako se korisnik ne slaže s ažuriranim uvjetima, trebali bi prestati koristiti naše usluge i/ili zatvoriti svoj korisnički račun. Svako korisnikovo daljnje korištenje bilo koje od Usluga smatrat će se prihvaćanjem svih ažuriranja.

 

Registracija i obrada osobnih podataka

Registracijom na Portalu korisnik odabire korisničko ime i lozinku te je obavezan navesti točne, potpune i važeće podatke potrebne za registraciju. Postupanje suprotno tome je kršenje Uvjeta. Točnost podataka bitna je zbog zaštite korisnika, ali i zbog personalizacije Usluga portala. Portal je namijenjen i edukaciji djece koji imaju manje od 16 godina te je nužno da korisnici budu iskreni i unose točne podatke o broju svojih godina, mailu staratelja/roditelja, broju telefona i sl. Zaštita korisnika je Algebri jako bitna i zato Algebra zadržava pravo na odbijanje registracije te na ukidanje (brisanje) ili uskraćivanje mogućnosti korištenja korisničkog računa ili jedne ili više Usluga Portala ukoliko utvrdi da korisnik postupa suprotno ovim Uvjetima. Navedeni postupci mogu biti provedeni bez prethodne najave ili objašnjenja te Algebra neće snositi odgovornost za eventualnu štetu nastalu takvim postupcima. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem korisničkog računa. Stoga se korisnicima preporučuje da ni u kojem slučaju ne daju svoje pristupne podatke drugima na uvid ili korištenje. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve štetne posljedice prouzročene njegovim korištenjem Usluga Portala. Registracija korisnika za Usluge Portala moguća je i putem određenih usluga, servisa i aplikacija trećih strana, kao što su Facebook Connect i Google (“Usluga provjere autentičnosti”). Registriranjem za Usluge Portala pomoću usluge provjere autentičnosti, korisnik dozvoljava da Algebra pristupi podacima o korisnikovom korisničkom računu iz Usluga provjere autentičnosti te su korisnici suglasni da prihvaćaju sve uvjete korištenja Googleove usluge za provjeru autentičnosti u vezi s korištenjem Usluga Portala putem usluge provjere autentičnosti. Korisnici su isključivo odgovorni za svoje interakcije s uslugom provjere autentičnosti.

Za trajnu deaktivaciju računa molimo pošaljite zahtjev na e-mail info@tonimilun.hr

 

Pravna sposobnost; Djeca i maloljetnici

Ukoliko je korisnik mlađi od 16 godina na dan registracije na Portalu, Usluge s Portala može koristiti uz pristanak roditelja ili staratelja/skrbnika. Korisnici bi trebali koristiti Usluge s Portala samo ako u potpunosti razumiju ove Uvjete i slažu se s njima. Ovdje navedene Usluge s Portala nisu namijenjene djeci mlađoj od 10 godina; ukoliko su posjetitelji Portala mlađi od 10 godina, potrebno je pričekati s korištenjem Portala dok ne navrše 10 godina kako bi ih koristili.

 

Privatnost

Korisnikova privatnost nam je važna. Algebrina pravila o zaštiti privatnosti (Politika privatnosti Toni Milun Portala, Storea i Lige) objašnjavaju kako postupamo i štitimo korisnikove osobne podatke koji su inkorporirani u ovim Uvjetima. Molimo pažljivo pročitajte Politiku privatnosti za informacije koje se odnose na prikupljanje, korištenje i ustupanje osobnih podataka korisnika, kao i na administrativne, tehničke i fizičke zaštitne mjere koje poduzima Algebra za zaštitu od neovlaštene uporabe, otkrivanja ili pristupa osobnim podacima korisnika.

 

Vjerodostojnost korisnikovih informacija

Informacije koje korisnici daju u svrhu korištenja Usluga na Portalu moraju biti točne, istinite i korisnici u potpunosti odgovaraju za njihovu točnost.
Da bi se korisnici registrirali na Portalu, moraju navesti istinite i potpune podatke prilikom registracije, uključujući ispravnu dob. Ako Algebra iz bilo kojeg razloga smatra da osobni podaci nisu točni, aktualni ili potpuni, zadržava pravo spriječiti korisnika da pristupi navedenim Uslugama ili bilo kojim njihovim resursima te ukine ili obustavi predmetni korisnički račun.

 

Autorska prava

Algebra i urednici Portala nositelji su autorskih prava na svim sadržajima Portala (tekstualni, vizualni, audiomaterijali i videomaterijali, baze podataka, programski kod). Svako neovlašteno reproduciranje, distribuiranje ili korištenje bilo kojeg dijela Portala bez dozvole nositelja autorskog prava smatra se kršenjem autorskih prava te je podložno tužbi.

 

Prihvaćanje Uvjeta korištenja

Prihvaćanjem Uvjeta Portala korisnici imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala, pod uvjetom da ne krše Uvjete njegova korištenja.

 

Obveze korisnika pri korištenju Portala

Prihvaćanjem Uvjeta korisnik se obvezuje da neće rabiti Usluge Portala na nezakonit način, suprotno Uvjetima ili u svrhe za koje ga Algebra nije ovlastila pisanim putem. Korisnicima Portala strogo je zabranjeno:

A) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

B) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj/korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

C) lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

D) manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga Portala;

E) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

F) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja,

G) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,

H) korištenje, na bilo koji način, Portala za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje),

I) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Algebra zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili suprotnim ovim Uvjetima kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta.

 

Ukidanje i zabrana korištenja Usluga Portala

Ukoliko korisnici koriste Portal i njegove usluge na nezakonit način ili se oglušuju na gore opisano zabranjeno ponašanje, Algebra zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više Usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave i/ili objašnjenja. Algebra ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više Usluga za koje je korisnik registriran.

 

Prenošenje sadržaja s Portala u drugim medijima

Svi sadržaji prezentirani na Portalu, Ligi i Store-u smatraju se autorskim djelom. Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s Portala, pod slijedećim uvjetima:

A) ukoliko autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti svojeg djela te ukoliko se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja;

B) obvezno je prilikom reproduciranja, distribuiranja i/ili priopćavanja javnosti prenesenog autorskog djela u zaglavlju naznačiti izvor i autorstvo djela (prihvatljivi su sljedeći oblici izvora: www.tonimilun.hr ili ToniMilun portal i u oba slučaja navesti ime i prezime autora),

C) obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku web stranice na kojoj se nalazi izvorni članak odnosno autorsko djelo koji se prenosi,

D) prilikom prenošenja autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla, kao ni slobodna interpretacija teksta,

E) za objavljivanje odnosno reproduciranje, distribuiranje i/ili priopćavanje javnosti fotografije ili video zapisa izvorno postavljenih na Portalu u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama potrebno je pravovremeno zatražiti pisanu suglasnost uredništva Portala (dalje u tekstu Uredništvo) na info@tonimilun.hr.

 

Odricanje od odgovornosti

Algebra se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje Portala za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na Portalu, te za bilo kakvu štetu, imovinsku ili neimovinsku, posrednu ili kolateralnu, koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja Usluga, Portala. Prihvaćanje odricanja od odgovornosti Algebre nužan je preduvjet korištenja Usluga, Portala.
Korisnik potvrđuje suglasnost da Algebra nema nadzor ni dužnost poduzeti bilo kakvu radnju, niti se može smatrati odgovornom nad sljedećim čimbenicima:
– za to koji se korisnik koristi Uslugama Portala
– za situacije ukoliko korisnik svjesno ili nesvjesno dopusti trećim osobama korištenje svog korisničkog računa
– za učinak koji Usluge na Portalu imaju ili bi mogli imati na korisnike
– za način na koji korisnici interpretiraju sadržaj i Usluge na Portalu
– za radnje koje će korisnik poduzeti ili bi mogao poduzeti pod utjecajem sadržaja i Usluga dostupnih na Portalu.