Toni Milun

 • Gradivo

 • Predmet

 • Pretraži

ToniMilun portal – Politika privatnosti

Zajednički voditelj obrade osobnih podataka je Algebra grupa koju čine Algebra d.o.o., Algebra POU i VU Algebra, Ilica 242, Zagreb. Kontakt Službenika za zaštitu podataka je dpo@algebra.hr.

Algebra grupa poklanja veliku pažnju zaštiti privatnosti i Vaših osobnih podataka te prikuplja minimalni potrebni set osobnih podataka i primjenjuje adekvatne mjere zaštite.

Napominjemo da Zakon o provedbi Uredbe o zaštiti podataka definira dobnu granicu maloljetnika od 16 godina te mlađi od 16 godina ne mogu samostalno koristiti usluge informacijskog društva, već im je za to potrebno odobrenje roditelja ili zakonskog staratelja. Tako svi posjetitelji mlađi od 16 godina na dan registracije, ne mogu registraciju završiti samostalno, već im je za to potrebno odobrenje roditelja ili zakonskog staratelja.

Kako bi ste nam pomogli zaštititi Vašu privatnost, SAVJETUJEMO da na Portalu koristite izmišljeno korisničko ime – npr. ‘Iron Man’ ili ‘Wasp’, a NIKAKO vlastito ime i prezime, e-mail adresu niti neko drugo korisničko ime koje koristite na društvenim mrežama. Ipak, kod preuzimanja nagrada, sudjelovanja u završnim događanjima Lige ili projektima partnera, zatražiti ćemo isključivo u tu svrhu i vaše pravo ime i prezime te druge nužne osobne podatke.

Osnovne informacije o privatnosti za Portal, Store i Ligu:

 • Prikupljamo samo nužne podatke
 • Pohranjujemo ih za vrijeme korištenja korisničkog računa, a nakon 110 dana nekorištenja brišemo i račun i korisničke podatke – s napomenom da tu ne uračunavamo ljetne praznike!
 • Pratimo vaše aktivnosti na Portalu kako bi ste što više toga naučili i saznali, a uz to vam omogućujemo osvajanje zanimljivih nagrada u Storeu
 • Vaše osobne podatke ne dijelimo s trećim stranama. Ipak, bude li to potrebno na primjer za sudjelovanje u nekom projektu našeg partnera, o tome ćete biti unaprijed informirani i sami ćete odlučiti da li želite sudjelovati u tom projektu i stoga podijeliti svoje osobne podatke s našim partnerima
 • Vi kao korisnik imate sva prava garantirana Općom EU uredbom o zaštiti podataka

Dodatno

 • Imena dobitnika nagrada bilo za sudjelovanje u Ligi, Specijalnom zlatniku ili kreativnom natječaju objavit ćemo javno na Portalu te internetskim, Facebook i Instagram stranicama do kraja školske godine kako bismo odali dužno poštovanje najboljima, a podatke troje prvoplasiranih po kategorijama na završnom natjecanju Lige u ‘hall-of-fameu‘ gdje ostaju objavljeni dok radi Portal te tako služe kao dodatna potvrda stečene razine znanja pokazanog tijekom školovanja
 • Regionalna i završno natjecanje Lige bit će javni događaji i medijski popraćeni fotografiranjem i snimljenim materijalom koje ćemo objaviti na našim internetskim, Facebook i Instagram stranicama

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

Tko je voditelj obrade osobnih podataka?

Zajednički voditelj obrade osobnih podataka je Algebra grupa koju čine Algebra d.o.o., Algebra POU i VU Algebra, Ilica 242, Zagreb. Kontakt Službenika za zaštitu podataka je dpo@algebra.hr.

Koje podatke obrađujemo?

Ovisno na koji način se registrirate na Portalu prikupljamo različite osobne podatke kako bismo Vam poslali pristupni kod za potvrdu registracije.

Registracija Facebookom – Facebook korisničko ime

Registracija e-mailom – e-mail adresa

Taj nam podatak služi isključivo za komunikaciju s vama i ne dijelimo ga s trećim stranama.

Ako ste na dan registracije mlađi od 16 godina, prikupiti ćemo i e-mail adresu roditelja ili zakonskog staratelja kako bi on umjesto Vas dao suglasnost da koristite Portal.

Korisnički profil – Odlučite li se popuniti svoj korisnički Profil možete kreirati svoje korisničko ime za Portal, upisati svoje pravo ime i prezime, e-mail adresu, broj mobitela, grad i naziv škole koju pohađate. Dodatno možete unijeti svoje hobije i omiljene školske predmete. Mlađi od 16 godina ne mogu kreirati profil, već unose samo razred koji pohađaju kako bi mogli ostvariti personalizaciju sadržaja i pratiti sadržaj prema vremeniku .

Za sudjelovanje na regionalnim i završnom natjecanju Lige potrebno je unijeti i vaše ime i prezime, razred, školu i grad kako bi smo Vas mogli predstaviti te e-mail adresu i broj telefona, vaš ili vašeg roditelja/staratelja (ako ste mlađi od 16 godina) za potvrdu dolaska i dodatne obavijesti te ćemo na samom natjecanju zatražiti dokument za identifikaciju kako bi smo mogli utvrditi da ste to stvarno vi. Dodatno, natjecanja će biti javni događaji i medijski popraćeni fotografiranjem i snimanjem te će imena troje prvoplasiranih biti javno objavljena na Portalu i našim Facebook i web stranicama.

Za sudjelovanje u igranju i natjecanju za Specijalni zlatnik i/ili kreativni natječaj potrebno je biti registrirani korisnik Portala i imati korisničko ime. Ako osvojite neku od nagrada iz navedenih natječaja, kako bi osigurali da vam nagrada stigne na vašu adresu, bit će potrebno dostaviti vaše puno ime i prezime, vaš ili vašeg roditelja/staratelja (ako ste mlađi od 16 godina), e-mail, adresu i grad. Ovisno hoće li se u organizaciju natječaja uključiti i vanjski partneri, možda ćemo podatke morati predati partneru kako bi vam nagrade bile dostavljene. Tada ćete biti unaprijed obaviješteni i imati mogućnost odbiti sudjelovanje u gore navedenim nagradnim natječajima prije slanja osobnih podataka partneru, ako je slanje osobnih podataka uvjet sudjelovanja u nagradnom natječaju. Sudjelovanje u nagradnim natječajima nije obavezno i služi korisnicima Portala kao mogućnost i stjecanje novih znanja i iskustva ako to žele.

Za sudjelovanje u nekim projektima naših partnera biti će potrebno unijeti ime i prezime te razred i školu zbog određene struke, a možemo zatražiti i kontakt podatke za potvrdu dolaska i dodatne obavijesti. Ovisno o organizaciji projekta, možda ćemo te podatke morati predati partneru. Tada ćete biti unaprijed obaviješteni i imati mogućnost odbiti sudjelovanje u projektu prije slanja osobnih podataka partneru, ako je slanje osobnih podataka uvjet sudjelovanja u projektu. Sudjelovanje u projektima partnera nije obavezno i služi korisnicima portala kao mogućnost stjecanja novih znanja i iskustva sa poslovnog područja ukoliko to žele.

Koji je temelj prikupljanja osobnih podataka?

Osobne podatke prikupljamo temeljem ugovora – Uvjeta korištenja Portala, Storea i Lige te privola koje nam Vi dajete. Imena pobjednika u Ligi, nagradnim natječajima Specijalni zlatnik i kreativni natječaj, prikupljamo i objavljujemo temeljem legitimnog interesa organizatora.

Na koji rok čuvamo osobne podatke?

Korisnički računi se nakon 110 dana neaktivnosti brišu kao i svi osobni podaci vezani uz račun – u taj rok ne uračunavamo ljetne praznike. Svi jednom prikupljeni osobni podaci čuvaju se za vrijeme korištenja portala ili povlačenja privole ako su prikupljeni temeljem privole. Podaci prikupljeni za pojedine projekte čuvaju se do kraja projekta i onda se brišu. Ipak, podaci o pobjednicima mjeseca Lige čuvaju se do kraja školske godine – do 31.8., a podaci o troje prvoplasiranih u Ligi (hall-of-fame) dok radi Portal.

S kime dijelimo Vaše osobne podatke?

Osobne podatke koje prikupljamo ne dijelimo s trećim stranama, već samo s našim vanjskim izvršiteljem koji radi na razvoju i održavanju Portala. Traži li sudjelovanje na projektu našeg partnera da se predstavite imenom i prezimenom te drugim osobnim podacima koje želimo za izvršavanje projekta predati vanjskom partneru, o tome ćete biti unaprijed informirani te ćete dobiti točne informacije o svrhama i rokovima obrade Vaših osobnih podataka za svaki projekt posebno. Jednako, može se dogoditi da će za preuzimanje nagrade biti potrebno našem partneru poslati vaše ime i prezime, adresu i grad o čemu ćete unaprijed biti informirani.

Praćenje aktivnosti korisnika

Pratimo aktivnosti registriranih korisnika na Portalu kako bi motivirali i poticali korisnike na edukaciju i stjecanje novih znanja. Znanje nagrađujemo kroz mogućnost osvajanja različitih nagrada. Podaci o aktivnostima korisnika pohranjuju se kao temelj za osvajanje novčića koje korisnik u košarici Storea može pretvoriti u bodove (Milune) i zamijeniti za odgovarajuće nagrade ponuđene u Storeu.

Politika kolačića:

Na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići (eng. cookie). Ovo je standardni postupak na većini web-stranica na internetu.

Što su kolačići?

Kolačić je datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu web-stranicama. Pomoću kolačića web-stranice na primjer pamte vaše radnje i željene postavke poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz pa ih stoga nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-stranice, odnosno, pri pregledavanju različitih stranica određenog web-mjesta.

Kako mi koristimo kolačiće?

Kolačići koje koristimo ne prikupljaju osobne podatke poput imena, prezimena, e-mail adrese i slično.

Koristimo funkcionalne kolačiće u svrhu prepoznavanja dolaska korisnika na web-stranice, kako bi zapamtili vaše preferencije s ciljem poboljšanja i pružanja personaliziranog korisničkog iskustva.

Koristimo Google i Facebook analitičke kolačiće kako bismo pratili s kojih nam stranica korisnici dolaze i kretanje korisnika po stranicama, plasirali personalizirani sadržaj i poboljšali kvalitetu web-stranica i usluga te kako bismo bolje razumjeli potrebe korisnika i sukladno tome unaprijedili usluge i funkcionalnosti naših web-stranica. Analitički kolačići omogućuju nam da vidimo agregirane demografske podatke posjetitelja – njihove dobne skupine i gradove iz kojih dolaze. Koristimo ih i kako bismo, na primjer, utvrdili broj korisnika koji su pregledali uslugu nakon klika na oglas, kako bismo objavili oglase temeljene na vašim interesima, izbjegli ponovno prikazivanje oglasa koji ste već vidjeli te pratili konverziju oglašivačkih kampanja.

Kako ukloniti ili zabraniti postavljanje kolačića?

Kolačiće možete ukloniti brisanjem, a upute kako zabraniti postavljanje kolačića za najčešće preglednike možete naći na sljedećim poveznicama:

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije o web kolačićima dostupne su na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/ ili sličnim stranicama poput:

Odbijete li naše kolačiće, neke funkcije i pogodnosti naših stranica možda neće raditi kako treba.

Koja prava imaju korisnici?

Korisnicima osiguravamo sva prava koja im garantira Opća EU uredba o zaštiti podataka – pravo na pristup informacijama, ispravak, brisanje, ograničenje obrade, prenosivost podataka i pravo na prigovor. Pored toga, ispitanici imaju pravo povući privole koje su nam dali.

Kako iskoristiti prava korisnika?

 • Zahtjev za ispunjenje prava korisnika možete predati osobno ili poslati poštom na adresu Algebra d.o.o., Ilica 242, Zagreb
 • Više informacija o tome kako postaviti zahtjev za ispunjenje prava korisnika moguće je dobiti e-mailom na dpo@algebra.hr ili telefonski na broj 01/2332-861

Službenik za zaštitu podataka

 • Algebra grupa kao zajednički voditelj obrade je imenovala službenika za zaštitu podataka s kojim možete kontaktirati u vezi bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti po pitanju naše Politike privatnosti. Kontakt našeg Službenika za zaštitu podataka je dpo@algebra.hr

Promjene politike privatnosti

 • O svakoj promjeni Politike privatnosti biti ćete informirani pri prvoj upotrebi Portala nakon promjene, jednako kao i kod promjene Uvjeta korištenja Portala

Kontakt

 • Za sva dodatna pitanja vezana uz Politiku privatnosti budite slobodni javiti nam se:
 • Pismenim putem na adresu Algebra d.o.o., Ilica 242, Zagreb
 • E-poštom na adresu dpo@algebra.hr