PROGRAM

10:00
10 min.
 - 
Službeno otvorenje
 | 
10:10
20 min.
 - 
Tri ključna principa financijskog zadovoljstva
 | 
Poznati profesor matematike i financijski vloger za svoju je konferenciju pripremio vrlo posebna uvodna predavanja kojima želi podjednako inspirirati i educirati svoju vjernu publiku. Kroz vrlo osobno predavanje Toni će podijeliti neke od vrlo emotivnih događaja u njegovom životu koji su danas utjecali na njegove financijske stavove i uvjerenja i pokazat će nam koje su to računice njemu bitne kad je riječ o osobnom budžetu, štednji, investiranju, podmirivanju troškova ili zarađivanju. Ako ste oduvijek htjeli znati kako Toni Milun upravlja svojim novcem, kako konkretno investira ili donosi odluke o kupovini tada će vam ovo predavanje dati odgovore na sva takva pitanja!

Nakon odslušanog predavanja polaznici će:

 • Znati kako primijeniti tri principa za veće financijsko zadovoljstvo
 • Odgovornije odnositi prema svom novcu 
 • Uvidjeti važnost ulaganja za svoju budućnost 

 

Pitanja na koje će ova tema dati odgovore:

 • Koliki je utjecaj “sidrenja” na financijsko zadovoljstvo?
 • Zašto je važno paziti na svaki cent
 • Zašto je važno platiti budućem sebi
10:30
25 min.
 - 
Hrvatska vs. Švedska: život, financije i investiranje
 | 
Često čujemo da je život u mnogo čemu lagodniji u nordijskim zemljama nego u ostatku Europe, uključujući Hrvatsku. No je li tome doista tako? Kroz ovo predavanje ćete saznati najbitnije razlike između Švedske i Hrvatske u smislu svakodnevnog života, financija i investiranja te kako neke korisne smjernice primjeniti na svoj život, neovisno o tome gdje se nalazili. Na tom putu ćemo koristiti objektivne podatke, ali i Tonijeva osobna iskustva.
Pitanja na koja će predavanje odgovarati:
 • Koji principi financijske pismenosti su primjenjivi svugdje u svijetu (a koji nisu)?
 • Koje su prednosti života u Švedskoj, a koje života u Hrvatskoj?
 • Teče li zaista “med i mlijeko” u Švedskoj ili ima i tamo određenih problema?
 • Kakva je usporedba financijske pismenosti, ponašanja i stavova prema novcu u ove dvije države?
 • Što možemo naučiti iz svega ovoga u svrhu poboljšavanja našeg života i financija?
10:55
15 min.
 - 
Mala učionica kredita
 | 
Na predavanju ćete saznati kako odabrati kredit u skladu s potrebama i mogućnostima pojedinca i na što konkretno obratiti pažnju kako biste kao klijent prošli čim povoljnije za svoj novčanik. Također ćete doznati i kako se i kada mijenjaju kamatne stope te što sve utječe na odobravanje povoljnijih uvjeta kreditiranja.

Doznat ćete:

 • Kako se određuju kamatne stope kod kredita
 • Vrste otplate kredita i razlike između plaćanja anuiteta i rata 
 • Koliki su troškovi kredita 
 • Na čemu sve klijent može uštedjeti novac 

Pitanja na koja ćemo odgovoriti:

 • Kako procijeniti koji kredit odgovara vašim potrebama?
 • S kojim pojmovima ćete se susretati prilikom traženja i otplate kredita i na što obratiti pažnju?
 • Koje su vrste, i kako i kada se mijenjaju kamatne stope?
 • Kako utvrditi ukupne troškove kredita?
11:10
15 min.
 - 
10 najvažnijih potrošačkih prava i obaveza banaka
 | 
Kroz primjer jedne obitelji vidjet ćemo deset uobičajenih životnih situacija u kojima se svatko od nas svakodnevno može naći prilikom korištenja bankovnih usluga i proizvoda. Tijekom izlaganja saznat ćemo koje to obveze prema nama imaju banke, odnosno koja su naša potrošačka prava kako bismo i mi sami mogli uz veću razinu kompetencija u potpunosti ostvariti njihov puni potencijal.
11:25
35 min.
 - 
Pauza za kavu
 | 
12:00
35 min.
 - 
Izračunaj i povećaj svoje bogatstvo
 | 
Poznati matematičar Toni Milun pripremio je posebnu radionicu u kojoj će vam pomoći izračunati vaše osobno bogatstvo. Milun će vam potom dati konkretne informacije gdje se i kako informirati i potom koristiti svoje znanje za donošenje zdravih financijskih odluka te kako iskoristiti sve tržišne mogućnosti za povećanje bogatstva.
12:35
20 min.
 - 
Štednja u zlatu - sve što trebate znati
 | 
Cilj ovog predavanja je približiti široj javnosti ulaganje u investicijsko zlato kao oblik dugoročne štednje koja može biti isplativija i sigurnija od klasične štednje u banci. Josip Kokanović operativni je direktor Centra Zlata te vodeći stručnjak na polju plemenitih metala u Hrvatskoj te kolumnist i čest gost predavač na temu osobnih financija i ulaganja. Kokanović je i bivši broker s odličnim poznavanjem financijskih tržišta.
12:55
25 min.
 - 
PEPP - europski način investiranja u bolju mirovinu
 | 
Tijekom predavanja upoznat ćete se s ključnim značajkama Europske mirovine. Analizirat ćemo sve prednosti i nedostatke između Europske mirovine i našeg III. stupa. Saznat ćete za koliko si možete povećati mirovinu u trećoj životnoj dobi krenete li redovito štedjeti 20, 50 ili 100 eura mjesečno kroz period od 10 ili 20 godina. Razmotrit ćemo i porezne aspekte kako bismo vam pružili cjelovitu sliku. Istražit ćemo kako PEPP omogućuje prijenos mirovinskih fondova između zemalja članica te kako pruža fleksibilnost u izboru opcija isplate. Istaknut ćemo kako izgleda portfelj Europske mirovine te što možete u budućnosti očekivati od ovakvog vida investicije. Također ćemo se osvrnuti na trenutnu ponudu na hrvatskom tržištu.
13:20
40 min.
 - 
Pauza za ručak
 | 
14:00
20 min.
 - 
Banke su (kao) sigurne. A ostali igrači?
 | 
Znate li što je to fintech? Što je TPP? Možete li se biti sigurni u financijske usluge koje pružaju tehnološke tvrtke? Koja je uloga regulatora u zaštiti potrošača? Kako prepoznati tko su good guys? Otvaranjem bankarskog sektora i liberalizacijom tržišta stvorili su se preduvjeti za stvaranje novih usluga u financijskom sektoru. Pružatelji tih usluga uglavnom su tehnološke kompanije koje dodaju nove vrijednosti tradicionalnim bankarskim servisima. Na ovom ćete predavanju saznati koliko smo sigurni u tom ‘novom’ svijetu?!
14:20
25 min.
 - 
Kako razlikovati zdravo ulaganje u kriptovalute od financijske prevare
 | 
Na predavanju ćete steći korisna znanja i alate koji su neophodni za sigurno i informirano ulaganje u kriptovalute. Naučit ćete kako se navigirati kroz dinamički svijet digitalne valute, razumjeti njegovu strukturu, funkcioniranje i potencijal. Osim toga, naučit ćete identificirati znakove koji ukazuju na potencijalne prijevare, kako bi mogli zaštititi svoje financijske interese. Zahvaljujući ovom predavanju, posjetitelji će biti sposobni provesti temeljitu analizu prije ulaganja, razumjeti rizike i znati kako odabrati sigurne platforme za trgovanje. U konačnici, posjetitelji će biti bolje opremljeni za donošenje informiranih odluka u području kriptovaluta, što će im omogućiti da maksimalno iskoriste potencijal ovog revolucionarnog oblika financija, a da pritom minimaliziraju rizik.
14:45
50 min.
 - 
Od osobnog razvoja do financijske slobode
 | 
Naši će panelisti podijeliti s publikom svoja znanja i iskustva o tome kako postići financijsku slobodu uz tehnike osobnog razvoja. Kroz seriju zanimljivih pitanja moderator Toni Milun doznat će od gostiju kako se mindfulness, autogeni treninzi, NLP i druge tehnike s kojima oni svakodnevno rade - mogu upotrijebiti za promjenu stavova ili uvjerenja povezanih s novcem.

O KONFERENCIJI

Teme koje pripremamo za 30. 9. u Cinestar, Tower centar u Rijeci koristit će ti u svakodnovnom vođenju osobnih i obiteljskih financija. Pametno upravljanje osobnim financijama omogućuje nam da izbjegnemo dugove i živimo unutar svojih financijskih mogućnosti dok si istovremeno stvaramo osnovu za financijsku sigurnost i rast prihoda. Osim toga, pravilno upravljanje osobnim financijama omogućuje postizanje financijskih ciljeva poput kupovine vlastite nekretnine, investiranja u budućnost naše djece ili dosezanje financijske slobode i sigurnijeg ulaska u treću životnu dob. 

Također, dobro upravljanje osobnim financijama smanjuje stres i pomaže u očuvanju našeg fizičkog i mentalnog zdravlja. Financijski problemi mogu izazvati anksioznost, depresiju i nepotrebno opterećenje. Upravljanje osobnim financijama omogućuje nam da budemo svjesni svoje financijske situacije, da planiramo i budemo spremni za izazove te da donosimo mudre financijske odluke.

Konferencija okuplja stručnjake iz područja financija koji dijele svoje znanje i iskustva, pružajući ti priliku da proširiš svoje razumijevanje financijskih strategija i alata. Naša konferencija također pruža mogućnost networkinga s drugim sudionicima koji su zainteresirani za teme osobnih i obiteljskih financija, što ti omogućuje uspostavljanje korisnih kontakata, razmjenu ideja i mogućnost suradnje. U našu smo konferenciju uključili inspirativne govornike koji će s tobom podijeliti vlastite priče uspjeha kako bi tako olakšali postizanje tvojih financijskih ciljeva. Naša će ti konferencija također omogućiti da budeš informirana o najnovijim trendovima i promjenama u financijskom svijetu, što ti može pružiti konkurentske prednosti i nove ideje za dodatnu zaradu ili bolje upravljanje osobnim financijama. Konačno, sudjelovanje na konferenciji može doprinijeti tvojem profesionalnom razvoju, pružajući ti priliku da stekneš nova znanja i vještine koje će ti biti korisne u karijeri. U nastavku pogledaj neke od tema i upoznaj sjajne predavače koji ih pripremaju skupa s našim timom. Vidimo se na konferenciji u Rijeci 30. 9. 2023. godine.

OSTALO JE VRLO MALO ULAZNICA ZA KONFERENCIJU. KUPI ULAZNICU DANAS.

Svaki dan broj slobodnih mjesta na konferencijama u svim gradovima sve je manji. Ne propusti priliku da stekneš znanja koja će ti pomoći da kvalitetnije upravljaš poslovnim financijama. Za članove Toni Milun Friends Cluba osigurali smo 20 % popusta na ulaznice.

POSLOVNE FINANCIJE

89 € 670,57 HRK

OSOBNE FINANCIJE

69 € 519,88 HRK

UČLANI SE U TONI MILUN FRIENDS CLUB
I OSTVARI DODATNIH 20 % NA ULAZNICE

PREDSTAVLJAMO NAŠE PREDAVAČE, VODITELJE I PANELISTE

Naša programska direktorica Anita Cvetić priprema odlične teme iz osobnih financija i dogovara predavače. U nastavku pogledajte tko su, do sada, potvrđeni predavači.

Toni Milun
Toni Milun

Toni Vitali
Toni Vitali

Manuela Fatzek
Manuela Fatzek

Ana Pisačić
Ana Pisačić

Saša Ivanović
Saša Ivanović

Emilio Gučec
Emilio Gučec

Saša Vasung
Saša Vasung

Vladimir Smojver
Vladimir Smojver

Elvira Mlivić Petrović
Elvira Mlivić Petrović

Maja Prović
Maja Prović

PREDSTAVLJAMO TEME ZA OSOBNE I OBITELJSKE FINANCIJE

U završnoj smo fazi dogovaranja tema, a u nastavku pogledajte dogovorene teme.

NAPOMENA: Postoji mogućnost izmjena tema, vremenskog slijeda, a organizator zadržava pravo na izmjene.

PREDSTAVLJAMO GRADSKE SPONZORE

UČLANI SE U TONI MILUN FRIENDS CLUB
I OSTVARI DODATNIH 20 % NA ULAZNICE