O KONFERENCIJI

Ako si poduzetnik ili menadžer koji želi proširiti svoja znanja o poslovnim financijama ova konferencija će ti ponuditi konkretna rješenja koja ćeš moći primjeniti u svom poslovanju. Teme koje pripremamo za 22. 9. u Cinestaru, Portanova Centar Osijek koristit će svim rukovoditeljima i menadžerima kompanija, poduzetnicima, obrtnicima, vlasnicima OPG-ova i svima koji žele napredovati na više pozicije unutar kompanije ili otvoriti vlastitu. U nastavku pogledaj neke od tema i upoznaj sjajne predavače koji ih pripremaju skupa s našim timom. Vidimo se na konferenciji u Osijeku u Cinestaru, Portanova centar 22. 9. 2023. godine.

OSTALO JE VRLO MALO ULAZNICA ZA KONFERENCIJU. KUPI ULAZNICU DANAS.

Svaki dan broj slobodnih mjesta na konferencijama u svim gradovima sve je manji. Ne propusti priliku da stekneš znanja koja će ti pomoći da kvalitetnije upravljaš poslovnim financijama. Za članove Toni Milun Friends Cluba osigurali smo 20 % popusta na ulaznice, a svima koji su kupili ili će kupiti ulaznicu osigurali smo 40 % popusta na prvu godinu korištenja sustava Minimax. Više o njima provjeri na minimax.hr

POSLOVNE FINANCIJE

89 € 670,57 HRK

OSOBNE FINANCIJE

69 € 519,88 HRK

UČLANI SE U TONI MILUN FRIENDS CLUB
I OSTVARI DODATNIH 20 % NA ULAZNICE

PREDSTAVLJAMO NAŠE PREDAVAČE, VODITELJE I PANELISTE

Naša programska direktorica Anita Cvetić priprema odlične teme iz poslovnih financija i dogovara predavače. U nastavku pogledajte tko su sve do sada potvrđeni predavači.

Toni Milun
Toni Milun

Milan Peterka
Milan Peterka

Tihana Marković
Tihana Marković

Jasminka Rojko
Jasminka Rojko

Snježana Bahtijari
Snježana Bahtijari

Yetunde Kristina Škorić
Yetunde Kristina Škorić

Viktor Obrol
Viktor Obrol

Tamara Vrhovec Sekač
Tamara Vrhovec Sekač

Veronika Galić
Veronika Galić

Miloš Dimić
Miloš Dimić

Ivančica Bobek
Ivančica Bobek

Ivan Bilić
Ivan Bilić

Vlatko Matijević
Vlatko Matijević

Alan Žepec
Alan Žepec

PREDSTAVLJAMO TEME ZA PODUZETNIKE

U završnoj smo fazi dogovaranja tema, a u nastavku pogledajte dogovorene teme.

NAPOMENA: Postoji mogućnost izmjena tema, vremenskog slijeda, a organizator zadržava pravo na izmjene.

PROGRAM

10:00
10 min.
 - 
Službeno otvorenje
 | 
10:10
20 min.
 - 
Tri ključna principa financijskog zadovoljstva
 | 
Poznati profesor matematike i financijski vloger za svoju je konferenciju pripremio vrlo posebna uvodna predavanja kojima želi podjednako inspirirati i educirati svoju vjernu publiku. Kroz vrlo osobno predavanje Toni će podijeliti neke od vrlo emotivnih događaja u njegovom životu koji su danas utjecali na njegove financijske stavove i uvjerenja i pokazat će nam koje su to računice njemu bitne kad je riječ o osobnom budžetu, štednji, investiranju, podmirivanju troškova ili zarađivanju. Ako ste oduvijek htjeli znati kako Toni Milun upravlja svojim novcem, kako konkretno investira ili donosi odluke o kupovini tada će vam ovo predavanje dati odgovore na sva takva pitanja!

Nakon odslušanog predavanja polaznici će:

  • Znati kako primijeniti tri principa za veće financijsko zadovoljstvo

  • Odgovornije odnositi prema svom novcu

  • Uvidjeti važnost ulaganja za svoju budućnost

 

Pitanja na koje će ova tema dati odgovore:

  • Koliki je utjecaj “sidrenja” na financijsko zadovoljstvo?

  • Zašto je važno paziti na svaki cent

  • Zašto je važno platiti budućem sebi

10:30
15 min.
 - 
MOGUĆNOSTI FINANCIRANJA PROJEKATA PODUZETNIKA – financijski instrumenti i bespovratne potpore
 | 
Svrha prezentacije je upoznati poduzetnike s mogućim izvorima financiranja njihovih projekata - financijskim instrumentima i bespovratnim potporama koje donose Nacionalni plan oporavka i otpornosti te Višegodišnji financijski okvir, a s krajnjim ciljem pravovremene i što kvalitetnije pripreme projekata za dosad najveći investicijski ciklus. Predavači će prenijeti nova iskustva i nova pravila iz proteklih Poziva na dostavu projektnih prijedloga, te će dati pregled Poziva usmjerenih MSP-ovima koji su u tijeku i u najavi za naredno razdoblje.
10:45
20 min.
 - 
Kako iskoristiti sve benefite održivog razvoja za financijski uzlet kompanije?
 | 
Kroz konkretne primjere pokazat ćemo kako uskladiti vlastite investicije sa EU taksonomijom i ESG pravilima i time osigurati značajne uštede i povoljnije uvjete financiranja za svoj obrt ili poduzeće. Primjerice, objasnit ćemo kako na kredit od 100.000 € na rok od 10 godina platiti 1,5% godišnju kamatnu stopu umjesto redovne kamate od 4,5% po redovnom programu HBOR-a i time umjesto 23 tis € ukupnog iznosa kamata, platiti 7,5 tis €.
11:05
20 min.
 - 
Financiranje poslovanja – kako do najboljeg kredita/zajma na tržištu
 | 
U ovom predavanju bit će riječ o određivanju kreditne sposobnosti za obrtnike i mala poduzeća s konkretnim primjerima izračuna. Govorit ćemo i o vrstama kredita koje se nude poduzećima i koji se konkretni instrumenti osiguranja traže za odobrenje kredita. Jedan poseban dio predavanja odnosit će se na odobravanje kredita vlasnicima obrta i poduzeća kada isti ne mogu dobiti kredit na firmu (stambeni, hipotekarni, nenamjenski).
11:25
20 min.
 - 
PAUZA
 | 
11:45
15 min.
 - 
Digit.ALL: Budućnost poslovanja uz niže troškove
 | 
Digit.ALL je set Fininih rješenja koji omogućava digitalizaciju poslovanja. Naučit ćete kako do e-potpisa i e-računa kako biste svoje usluge ili proizvode mogli naplatiti digitalnim putem, uz zajamčenu visoku sigurnost, a potom sve digitalne dokumente pohraniti u Fina e-Arhiv. Uz Digit.ALL vaši podaci su potpuno sigurni, troškovi niži, a poslovanje optimiziranije. Na predavanju ćete vidjeti i konkretne primjere kako se sve navedene usluge mogu prilagoditi klijentu.
12:00
30 min.
 - 
Kako pomoći svojim radnicima u ostvarivanju bolje mirovine
 | 
Naša radionica ima za cilj predstaviti Europsku mirovinu (Pan-European Personal Pension Product - PEPP) kao inovativno rješenje koje donosi brojne prednosti poslodavcima te objasniti kako je moguće uvrstiti PEPP u strukturu poslovnih benefita. Na radionici će poslodavci naučiti otvoriti PEPP račun u Finaxu i doznati ostale najvažnije tehničke detalje koji će im pomoći u razumijevanju funkcioniranja Europske mirovine.

Uvodni dio prezentacije bit će posvećen objašnjenju koncepta Europske mirovine (PEPP) kao novog i naprednog pristupa mirovinskom osiguranju u Europi. Predstavit ćemo ključne značajke PEPP-a, uključujući njegovu fleksibilnost, prenosivost i transparentnost. Također ćemo naglasiti kako je PEPP namijenjen pružanju individualne mirovinske sigurnosti za zaposlenike diljem Europe.

 

Nakon toga, fokusirat ćemo se na prednosti koje Europska mirovina (PEPP) pruža poslodavcima. Istaknut ćemo kako PEPP omogućuje poslodavcima da ponude svojim zaposlenicima atraktivne mirovinske planove koji su usklađeni s europskim standardima. Ovaj fleksibilan mirovinski proizvod omogućuje prilagodbu mirovinskih planova prema potrebama različitih zaposlenika, uzimajući u obzir različite razine dohotka i starosne skupine. Razmotrit ćemo i porezne i regulatorne aspekte uključivanja PEPP-a u benefite kako bismo pružili cjelovitu sliku.

 

Radionicu ćemo zaključiti sažetkom glavnih prednosti koje Europska mirovina (PEPP) donosi poslodavcima, uključujući privlačnost za talente, fleksibilnost mirovinskog planiranja, poboljšanje korporativne reputacije te ispunjavanje europskih standarda u mirovinskoj štednji.

12:30
30 min.
 - 
10 najskupljih računovodstvenih pogrešaka i kako raditi bolje
 | 
Iskusna računovotkinja Veronika Galić pripremila je RADIONICU na kojoj će joj svaki vlasnik i direktor poduzeća biti neizmjerno zahvalan! Na jednom će mjestu sumirati 10 najskupljih računovodstvenih pogrešaka koje se događaju malim i velikim poduzećima. Otklanjanjem istih poduzeće će moći sigurnije i zdravije poslovati, a vlasnik se neće morati brinuti za skupe kazne zbog neznanja i krivog postupanja.

Odluka „biti poduzetnik“ nije nimalo laka jer sa sobom povlači brojne financijske rizike. Poslovati u okviru zakona zahtjeva kontinuirano praćenje svih poreznih, računovodstvenih i drugih zakona i pravilnika zbog čega je važno imati odličan tim! Ova je radionica namijenjena svim vlasnicima kompanija, ali i čelnim ljudima koji pomažu vlasniku u zdravom upravljanju svim procesima firme, s naglaskom na financijski dio. Na radionici ćete proći kroz konkretne primjere računovodstvenih pogrešaka koje vlasnike najskuplje koštaju. Radionica je podjednako prilagođena poduzetnicima i menadžerima u prvim godinama poslovanja i onima s višegodišnjim iskustvom.

 

Kroz konkretne primjere iz prakse:

  • Upoznat ćete dostupne mogućnosti kako biste maksimalno pojednostavili svoje poslovanje i minimizirali troškove
  • Prepoznat ćete najčešće i najskuplje pogreške koje poduzetnici čine bilo iz neznanja ili zbog krivih informacija
  • Doznat ćete što vam je sve na raspolaganju u odabiru načina poslovanja u smislu oblika registrirane djelatnosti, odnosno širokog spektra načina oporezivanja

Namjena ove radionice je popuniti praznine u računovodstvenim znanjima poduzetnika, odgovoriti na vrlo česta i važna pitanja vlasnika poduzeća, a također i podsjetiti na ključne porezne propise koje svaki poduzetnik treba poznavati.

13:00
20 min.
 - 
Kako da Google Adsi i društvene mreže rade za nas
 | 
Na koji način možemo maksimizirati uspjeh Google Ads kampanja - kako da Google oglašavanje radi za nas a ne mi za njega, te kako doći do optimalne razine ulaganja i što možemo očekivati od istog.
13:20
25 min.
 - 
PAUZA
 | 
13:45
20 min.
 - 
Poslovna partnerstva kao izvor sredstava za poslovanje i rast
 | 
Svako poslovanje treba puno sredstava. Naravno, novac, ali i znanje kako proizvesti proizvod odnosno pružiti uslugu koja je predmet poslovanja i vrijeme uloženo u to, znanje kako voditi poslovanje, vještinu prodaje, znanje o marketingu, računovodstvu, pravu, porezima, dizajnu... Poslovanje treba pristup (novim) tržištima, kontakte (bazu kupaca) i povjerenje koje je netko već stekao. Umjesto plaćanja svega navedenog (svojim ili pozajmljenim novcem) ili zajedno s novcem, navedeno se može pribaviti kroz saveze - poslovna partnerstva.  Osim pri osnivanju poslovanja, poslovna partnerstva se mogu sklapati kad je već poslovanje pokrenuto, bilo da se pribave gore navedena sredstva za razvoj poslovanja ili u slučaju da vlasnik želi ostvariti prihod od poslovanja kojeg je osnovao kao investiciju (tzv. exit) ili u slučaju da vlasnik, koji ujedno i operativno vodi poslovanje, više to ne želi raditi. U svim tim slučajevima govorimo o djelomičnoj ili potpunoj prodaji poslovanja.
14:05
20 min.
 - 
Financijske komponente kupnje i prodaje društava
 | 
Na ovom predavanju poznati stručnjak naučit će vas o čemu je potrebno voditi pažnju kod kupnje ili prodaje poslovnih udjela. No, kako je predavanje prilagođeno i poduzetnicima početnicima - u jednom dijelu će objasniti i kako voditi ‘čiste’ knjige te pripremiti društvo za prodaju. Na predavanju ćete naučiti i što je due diligence / dubinski pregled i kako ga provoditi i vrlo korisne informacije o tome koje stvari utječu na cijenu prodaje / kupnje.

Koje su osnovne stvari o kojima je potrebno voditi pažnju kod kupnje ili prodaje udjela;

Kako pripremiti društvo za prodaju;

Što ako imam obrt i poželim ga prodati?

Što je due diligence / dubinski pregled i kako ga provoditi;

Koje stvari utječu na cijenu prodaje / kupnje.

14:25
20 min.
 - 
Ako mogu oni u svijetu, mogu i ja u Hrvatskoj!
 | 
Inspirativno predavanje o tome kako je nastala jedna od najinovativnijih hrvatskih tehnoloških tvrtki Orqa. Saznat ćemo sve o počecima ovog osječkog start-upa kao i investiciji predvođenoj mađarskim fondom rizičnog kapitala Day One Capital kojim je valuacija tvrtke prešla 13 milijuna eura. Doznat ćemo i na koji se način još financiraju ovakve tehnološke tvrtke od samog početka do već uspješne faze kad firma ostvaruje odlične prihode.
14.45
15
 - 
Financije u magli
 | 
Mnogi ljudi (uključujući i poduzetnike) prolaze kroz život s financijama u magli. Kako pomoći sebi da izađemo iz magle i postanemo svjesni financija u svom životu, govorit će Alan Žepec. Tri su osnovna kriterija za voditi svjesni (i uspješni) financijski život. Saznajte na predavanju koja su to.
15:00
30 min.
 - 
Masterclass sa Alanom Žepecom
 | 
Nastavno na njegovo predavanje poznati life coach i autor Alan Žepec u ovom će inspirativnom razgovoru s Tonijem Milunom otkriti kako svjesno i uspješno voditi sebe i svoje zaposlenike kroz sve financijske izazove u biznisu.

PREDSTAVLJAMO GRADSKE SPONZORE

Postani član Toni Milun Friends Cluba i ostvari dodatnih 20 % popusta na ulaznice!