O KONFERENCIJI

Teme koje pripremamo za 23. 9. u Cinestar, Portanova centar u Osijeku  koristit će ti u svakodnovnom vođenju osobnih i obiteljskih financija. Pametno upravljanje osobnim financijama omogućuje nam da izbjegnemo dugove i živimo unutar svojih financijskih mogućnosti dok si istovremeno stvaramo osnovu za financijsku sigurnost i rast prihoda. Osim toga, pravilno upravljanje osobnim financijama omogućuje postizanje financijskih ciljeva poput kupovine vlastite nekretnine, investiranja u budućnost naše djece ili dosezanje financijske slobode i sigurnijeg ulaska u treću životnu dob. 

Također, dobro upravljanje osobnim financijama smanjuje stres i pomaže u očuvanju našeg fizičkog i mentalnog zdravlja. Financijski problemi mogu izazvati anksioznost, depresiju i nepotrebno opterećenje. Upravljanje osobnim financijama omogućuje nam da budemo svjesni svoje financijske situacije, da planiramo i budemo spremni za izazove te da donosimo mudre financijske odluke.

Konferencija okuplja stručnjake iz područja financija koji dijele svoje znanje i iskustva, pružajući ti priliku da proširiš svoje razumijevanje financijskih strategija i alata. Naša konferencija također pruža mogućnost networkinga s drugim sudionicima koji su zainteresirani za teme osobnih i obiteljskih financija, što ti omogućuje uspostavljanje korisnih kontakata, razmjenu ideja i mogućnost suradnje. U našu smo konferenciju uključili inspirativne govornike koji će s tobom podijeliti vlastite priče uspjeha kako bi tako olakšali postizanje tvojih financijskih ciljeva. Naša će ti konferencija također omogućiti da budeš informirana o najnovijim trendovima i promjenama u financijskom svijetu, što ti može pružiti konkurentske prednosti i nove ideje za dodatnu zaradu ili bolje upravljanje osobnim financijama. Konačno, sudjelovanje na konferenciji može doprinijeti tvojem profesionalnom razvoju, pružajući ti priliku da stekneš nova znanja i vještine koje će ti biti korisne u karijeri. U nastavku pogledaj neke od tema i upoznaj sjajne predavače koji ih pripremaju skupa s našim timom. Vidimo se na konferenciji u Osijeku 23. 9. 2023. godine.

OSTALO JE VRLO MALO ULAZNICA ZA KONFERENCIJU. KUPI ULAZNICU DANAS.

Svaki dan broj slobodnih mjesta na konferencijama u svim gradovima sve je manji. Ne propusti priliku da stekneš znanja koja će ti pomoći da kvalitetnije upravljaš poslovnim financijama. Za članove Toni Milun Friends Cluba osigurali smo 20 % popusta na ulaznice.

POSLOVNE FINANCIJE

89 € 670,57 HRK

OSOBNE FINANCIJE

69 € 519,88 HRK

UČLANI SE U TONI MILUN FRIENDS CLUB
I OSTVARI DODATNIH 20 % NA ULAZNICE

PREDSTAVLJAMO NAŠE PREDAVAČE, VODITELJE I PANELISTE

Naša programska direktorica Anita Cvetić priprema odlične teme iz osobnih financija i dogovara predavače. U nastavku pogledajte tko su, do sada, potvrđeni predavači.

Toni Milun
Toni Milun

Miloš Dimić
Miloš Dimić

Iva Pleša
Iva Pleša

Sanja Mišić
Sanja Mišić

Ana Pisačić
Ana Pisačić

Yetunde Kristina Škorić
Yetunde Kristina Škorić

Igor Škrgatić
Igor Škrgatić

Tamara Vrhovec Sekač
Tamara Vrhovec Sekač

Josip Kokanović
Josip Kokanović

Anita Falamić
Anita Falamić

Sandra Ferenčak - Tetka
Sandra Ferenčak - Tetka

Christina Sekereš
Christina Sekereš

PREDSTAVLJAMO TEME ZA OSOBNE I OBITELJSKE FINANCIJE

U završnoj smo fazi dogovaranja tema, a u nastavku pogledajte dogovorene teme.

NAPOMENA: Postoji mogućnost izmjena tema, vremenskog slijeda, a organizator zadržava pravo na izmjene.

PROGRAM

10:00
10 min.
 - 
Službeno otvorenje
 | 
10:10
20 min.
 - 
Uvodno predavanje by Toni
 | 
Poznati profesor matematike i financijski vloger za svoju je konferenciju pripremio vrlo posebna uvodna predavanja kojima želi podjednako inspirirati i educirati svoju vjernu publiku. Kroz vrlo osobno predavanje Toni će podijeliti neke od vrlo emotivnih događaja u njegovom životu koji su danas utjecali na njegove financijske stavove i uvjerenja i pokazat će nam koje su to računice njemu bitne kad je riječ o osobnom budžetu, štednji, investiranju, podmirivanju troškova ili zarađivanju. Ako ste oduvijek htjeli znati kako Toni Milun upravlja svojim novcem, kako konkretno investira ili donosi odluke o kupovini tada će vam ovo predavanje dati odgovore na sva takva pitanja!

Nakon odslušanog predavanja polaznici će:

 • Znati kako primijeniti tri principa za veće financijsko zadovoljstvo
 • Odgovornije odnositi prema svom novcu 
 • Uvidjeti važnost ulaganja za svoju budućnost 

 

Pitanja na koje će ova tema dati odgovore:

 • Koliki je utjecaj “sidrenja” na financijsko zadovoljstvo?
 • Zašto je važno paziti na svaki cent
 • Zašto je važno platiti budućem sebi
10:30
20 min
 - 
Kako uz Google jeftinije kupovati i štedjeti
 | 
Na ovom ćete zanimljivom predavanju saznati iz prve ruke na koji način Google prikuplja podatke o nama i na koji ih način koristi. Naučit ćete kako vrlo jednostavno možemo usmjeriti Google da nam prikazuje oglase koji nam odgovaraju i akcije koje nas zanimaju kako bismo realizirali najpovoljnije kupovine i štedjeli naš novac.
10:50
15 min.
 - 
Kako se obračunavaju troškovi po karticama i kako uštedjeti na naknadama
 | 
Cilj predavanja je upoznati građane s vrstama kartičnih proizvoda i njihovim specifičnostima kao npr. kako se obračunava kamata kod obročnog plaćanja. Informirat ćete se o tome kako fleksibilnost kartičnog plaćanja može pomoći u upravljanju budžeta i o čemu mi građani trebamo voditi računa prilikom korištenja kartice.

Doznat ćete:

 • Koje vrste kartica postoje za fizičke osobe
 • Sve o karakteristikama i specifičnostima različitih kartičnih proizvoda
 • Kako odabrati i ugovoriti kreditnu karticu?
 • Što omogućuje fleksibilnost kartičnog plaćanja u upravljanju financijama?

 

11:05
15 min.
 - 
10 najvažnijih potrošačkih prava i obaveza banaka
 | 
Izlaganje pod nazivom "10 najvažnijih potrošačkih prava i obaveza banaka" obuhvatit će kroz primjer jedne obitelji deset uobičajenih životnih situacija u kojima se svatko od nas svakodnevno može naći prilikom korištenja bankovnih usluga i proizvoda. Tijekom izlaganja saznat ćemo koje to obveze prema nama imaju banke, odnosno koja su naša potrošačka prava kako bismo i mi sami mogli uz veću razinu kompetencija u potpunosti ostvariti njihov puni potencijal.

– Doznat ćete koje informacije vam je banka dužna uručiti prije ugovaranja proizvoda/usluge

– Naučit ćete što je potrebno uzeti u obzir prilikom donošenja informirane odluke

– Informirat ćete se što učiniti ako se banka ne pridržava odredbi sklopljenog ugovora

– Saznat ćete što podrazumijeva pravo na prigovor i u kojem je roku banka dužna očitovati se

– Dobit ćete informaciju može li HNB odlučivati u sporovima između kreditne institucije i potrošača

– Kako nam efektivna kamatna stopa može pomoći pri usporedbi  uvjeta kredita u različitim bankama?

– Razlikuju li se naša potrošačka prava prilikom ugovaranja nenamjenskog i stambenog kredita?

– Možemo li odustati od ugovora o kreditu?

11:20
20 min.
 - 
Pauza za kavu
 | 
11:40
20 min.
 - 
Kako povećati kreditnu sposobnost i dobiti povoljniji kredit
 | 
Na konkretnim primjerima doznat ćeš kako se računa kreditna sposobnost. Čeka te i poneki trik koji će ti pomoći poboljšati financijski sliku u banci. Upoznat ćeš se s odgovorim zaduživanjem, ali i najvećim greškama pri odabiru kredita. I najvažnije, saznat ćeš kako do povoljnijeg kredita.
12:00
20 min.
 - 
Upravljanje financijskim oporavkom – put do izlaska iz blokade
 | 
Na predavanju ćete čuti detaljnije informacije o tome kako izgleda upravljanje financijskim oporavkom nakon financijskog sloma. Doznat ćete i sve dostupne načine uspješnog izlaska iz blokade računa. Konkretni primjeri jasno će pokazati koliko je točno restrukturiranje isplativa opcija za građane koji imaju redovna primanja.

Ishodi predavanja:

 • Saznat ćete koji su troškovi blokade računa i zašto je isplativije restrukturirati obveze nego trajno ostati u blokadi
 • Upoznat ćete se s pojmom „upravljanje financijskim oporavkom“ i zaključiti zašto je individualan pristup najbolje rješenje za izlazak iz prezaduženosti
 • Malo ćemo se baviti i brojem blokiranih, kakav je bio, koliki je sada i zašto je to društveni problem koji treba rješavati na svim razinama
 • Otkrit ćete kako će buduća zakonska regulativa pomoći u rješavanju problema prezaduženosti

 

Pitanja na koje će ova tema dati odgovore:

 • Što je financijska isključenost?
 • Zašto je restrukturiranje isplativo?
 • U čemu su prednosti prepuštanja upravljanja financijskim oporavkom stručnjacima?
 • Koliko „košta“ biti blokiran?
 • U čemu je razlika između restrukturiranja i otkupa potraživanja?
 • Kakve su mogućnosti pregovora s vjerovnicima ako ste u mogućnosti jednokratno podmiriti svoje obveze?
 • Koje uvjete morate zadovoljiti da bi postali kandidat za financijski oporavak?
 • Koliko vremena treba proći za potpuni financijski oporavak?
12:20
30 min.
 - 
PEPP - europski način investiranja u bolju mirovinu
 | 
Tijekom radionice upoznat ćete se s ključnim značajkama Europske mirovine. Analizirat ćemo sve prednosti i nedostatke između Europske mirovine i našeg III. stupa. Saznat ćete za koliko si možete povećati mirovinu u trećoj životnoj dobi krenete li redovito štedjeti 20, 50 ili 100 eura mjesečno kroz period od 10 ili 20 godina. Razmotrit ćemo i porezne aspekte kako bismo vam pružili cjelovitu sliku. Istražit ćemo kako PEPP omogućuje prijenos mirovinskih fondova između zemalja članica te kako pruža fleksibilnost u izboru opcija isplate. Istaknut ćemo kako izgleda portfelj Europske mirovine te što možete u budućnosti očekivati od ovakvog vida investicije. Također ćemo se osvrnuti na trenutnu ponudu na hrvatskom tržištu.
12:50
20 min.
 - 
Štednja u zlatu - sve što trebate znati
 | 
Cilj ovog predavanja je približiti široj javnosti ulaganje u investicijsko zlato kao oblik dugoročne štednje koja može biti isplativija i sigurnija od klasične štednje u banci. Josip Kokanović operativni je direktor Centra Zlata te vodeći stručnjak na polju plemenitih metala u Hrvatskoj te kolumnist i čest gost predavač na temu osobnih financija i ulaganja. Kokanović je i bivši broker s odličnim poznavanjem financijskih tržišta.

Ishodi

 

–       Informirat ćete se o tome što je investicijsko zlato i koja je razlika između investicijskog i neinvesticijskog zlata

–       Doznat ćete zašto ulagati u zlato i kada je pravo vrijeme za takvu odluku

–       Naučit ćete kako izgleda proces kupnje zlatnih poluga i zlatnika u Hrvatskoj

–       Saznat ćete kako ostvariti zaradu ulaganjem u zlato

–       Otkrit ćete kako se razlikuje ulaganje u fizičko zlato od tzv. “papirnatog zlata” i kome je ulaganje u zlato namijenjeno

 

Pitanja na koje će ova tema dati odgovore:

 

 •     Što je investicijsko zlato i zašto je pogodno za štednju?
 •     Što sve utječe na cijenu zlata i kakav je prinos zlato nosilo u prošlosti?
 •     Koliko nam je novca potrebno da krenemo ulagati u zlato?
 •     Je li štednja u zlatu isplativija od štednje u banci?
 •     Koja je razlika između zlatnih poluga i zlatnika te između zlata i srebra?
 •     Kako mogu kao kupac znati da je zlato koje kupujem pravo, a ne lažno?
 •     Gdje pohraniti kupljeno zlato?
 •     Kako i kada unovčiti zlato i na taj način ostvariti zaradu?
13:10
30 min.
 - 
Pauza za ručak
 | 
13:40
35 min.
 - 
Izračunaj i povećaj svoje bogatstvo
 | 
Poznati matematičar Toni Milun pripremio je posebnu radionicu u kojoj će vam pomoći izračunati vaše osobno bogatstvo. Milun će vam potom dati konkretne informacije gdje se i kako informirati i potom koristiti svoje znanje za donošenje zdravih financijskih odluka te kako iskoristiti sve tržišne mogućnosti za povećanje bogatstva.
14:15
25min.
 - 
Tko ja jesam i koliko mogu zaraditi
 | 
Da bismo ostvarili financijski prosperitet nužno je da (uz praćenje vlastitih finacija) prvi korak bude povećanje prihoda koje trenutno imamo da bismo imali više prostora za daljnja investiranja i stvaranje pasivnih prihoda koji će dolaziti i kada mi ne radimo. To su stvari koje vas niti jedna škola neće naučiti a koje znaju svi uspješni ljudi i primjenjuju ih svakodnevno da bi zarađivali još više. Glavni preduvjet za mijenjanje svoje financijske situacije na bolje je to da se mi krenemo mijenjati jer ne možemo stalno raditi jedno te isto, a očekivati drugačije rezultate. Većina ljudi ne zna odakle krenuti da bi zarađivali više i ne znaju koje su to vještine koje će ih najbrže dovesti do toga što žele. Na ovoj ćete radionici naučiti kako monetizirati postojeća znanja i pritom koristiti internet i društvene mreže za dodatnu zaradu.
 • Naučit ćete koji je to moćan alat koji koriste uspješni ljudi koji im pomaže da ustraju i kada im je teško
 • Saznat ćete koje su to vještine koje trebate savladati, a da vas najbrže dovedu do veće zarade
 • Doznat ćete koje korake trebate odraditi da biste ostvarivali zaradu putem društvenih mreža
 • Naučit ćete kako razmišljaju uspješni ljudi u izazovnim i teškim situacijama i kako svoj mindset koriste za vlastiti rast i prosperitet
 • Osvjestit ćete koje su to ključne stvari koje vas drže tu gdje jeste i što trebate promijeniti da biste ostvarili veći financijski prosperitet

 

Pitanja na koja ćete dobiti odgovor:

 • Koja je to vještina u kojoj su izvrsni svi uspješni ljudi i koja će vam sigurno donijeti više novca u život ako je savladate i primjenite?
 • Koji je to glavni razlog zašto većina ljudi ne ostvaruje ništa veliko u životu, a u skladu s tim onda niti ne zarađuju velike iznose?
 • Što to financijski uspješni rade i znaju, a što većina zaposlenih ljudi ne zna da bi većina novca legalno ostala u njihovim rukama?
 • Kako pronaći trajnu motivaciju za to što želite ostvariti i koji su to koraci koje morate odraditi kako biste ostvarivali zaradu putem društvenih mreža?
 • Kako da se JA pokrenem i poduzmem akciju koja će me odvesti tamo gdje želim stići?
 • Zašto financijski uspješni ljudi ne vole mijenjati svoje vrijeme za novac (a što većina zaposlenih radi) i što napraviti umjesto toga da bi se ostvario veći financijski prosperitet?
14:40
20 min.
 - 
Uvod u investiranje - Kada i kako početi
 | 
Puno je prilika za investiranje, no odakle krenuti i kako rasporediti novac?! Time ćemo se baviti na ovoj sjajnoj radionici za početnike u investiranju, ali i s puno korisnih savjeta i za one koji već ulažu, ali još uvijek ne znaju rade li to kako treba i koji su današnji trendovi na tržištu kapitala.
15:00
45 min.
 - 
Investiranjem do financijske slobode
 | 
Investiranje je način na koji možemo oploditi naš novac, a ne traži veliki kapital. Postoje mnogi načini investiranja u koje možemo krenuti već s malim iznosima i zahvaljujući složenom kamatnom računu doći do pozamašnog iznosa kroz duži vremenski period. Stručni panelisti pomoći će nam da kroz konstruktivnu raspravu o ovoj temi dobijemo kvalitetan uvid u konkretne alate za ulaganje i platforme koje nam u tome mogu pomoći.

PREDSTAVLJAMO GRADSKE SPONZORE

UČLANI SE U TONI MILUN FRIENDS CLUB
I OSTVARI DODATNIH 20 % NA ULAZNICE