Toni Milun

 • Gradivo

 • Predmet

 • Pretraži

Portal

1. Što je Toni Milun portal i čemu služi?
Toni Milun portal namijenjen je učenju i razvijanju znanja za sve učenike osnovnih i srednjih škola te fakulteta. Korištenja portala, a samim time i edukativnih videa Tonija Miluna besplatno je za sve korisnike. Osim toga, vrijedan rad na portalu i napredovanje uz učenje nagrađuju se novčićima koji se mogu mijenjati za bodove (Milune), a njih naposljetku korisnici mogu mijenjati za vrijedne nagrade. Portal je tu kako bi pomogao svima željnima znanja, a to znanje i napredovanje na kraju se i nagrađuje.

1.1. Koje se gradivo može učiti?

Korisnicima će biti dostupni edukativni video materijali iz područja matematike. Gradivo koje će biti obuhvaćeno bit će iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta. Korisnicima portala će se prikazivati izdvojeno gradivo prema njihovim preferencijama, a isto tako će moći i sami pretraživati portal kako bi pronašli lekciju koja ih zanima.

1.2. Mogu li se određene lekcije (videi) istražiti prije pokretanja?
Svaki edukativni video imat će svoj kratki opis u kojem će biti objašnjeno što sve video sadrži, a korisnicima će biti omogućeno i preskakanje na određeni dio videa, kako bi mogli pogledati ono što im je najpotrebnije.

 

Registracija

2. Zašto se registrirati na portal?

Neregistrirani korisnici moći će koristiti portal, ali njihovo će korištenje biti ograničeno na maksimalno tri pregledana videa. Ako će korisnici željeti i dalje pregledavati sadržaj na portalu i učiti putem njega, morat će obaviti registraciju kojom otključavaju sav video materijal. Također, samo registrirani korisnici moći će skupljati novčiće i mijenjati ih za nagrade te personalizirati svoj račun i prilagoditi ga svojim potrebama.

2.1 Kako se registrirati?

Kada prvi put dođe na portal, korisnik prolazi kroz obavezan proces registracije. Registracija na portal obavlja se na jedan od tri načina: putem maila, putem Vibera ili putem Facebooka.

2.2. Prijava putem Vibera

Ako se korisnik prijavljuje putem Vibera, u zadano polje unosi svoj broj mobitela i zaporku. Nakon toga, na Viber će primiti aktivacijski kod koji će potom biti potrebno unijeti u aplikaciju.

2.3. Prijava putem Facebooka

Ako se korisnik prijavljuje putem Facebooka u zadana polja unosi svoju e-mail adresu i Facebook zaporku.

2.4. Prijava putem e-maila

Ako se korisnik prijavljuje putem e-maila, u zadana polja unosi svoju e-mail adresu i njenu zaporku.

2.5. Prihvaćanje pravila korištenja

Kako bi registracija na bilo koji od ova tri navedena načina bila potpuna, potrebno je prihvatiti pravila korištenja Toni Milun portala.

 

Korisnički račun

3. Kako postaviti korisnički račun?

Svaki korisnik nakon registracije imat će pristup svom korisničkom računu. Popunjavanje računa potrebnim informacijama korisnicima osigurava pregled samo onih sadržaja i gradiva koji su
njima potrebni ili ih zanimaju. Potrebno je odabrati razinu obrazovanja (osnova škola, srednja škola, fakultet), odabrati vrstu škole ili fakulteta te broj razreda ili godine obrazovanja. Nakon toga korisnici odabiru područja koja ih zanimaju i o kojima žele učiti. Tijekom boravka na portalu, korisnike će se obavještavati o postotku popunjenosti njihovih profila.

3.1. Spremanje omiljenih videa

Korisnicima će biti omogućeno spremanje njihovih omiljenih videa. Tako će im oni biti dostupni na njihovom računu te će ih moći lakše pronaći i pretraživati. Osim ove opcije, korisnicima će se u njihovom računu spremati i posljednji pogledani videi kako bi im oni bili nadohvat ruke.

3.2. Što sve mogu mijenjati na svom računu?

Na svom računu korisnici mogu mijenjati svoje podatke (korisničko ime, zaporku, broj mobitela, e-mail) i razred, odnosno razinu obrazovanja. Također, mogu pratiti sve svoje transakcije:
skupljanje novčića, zamjena novčića za Milune i Miluna za nagrade. Imat će i brzi pristup projektima u kojima sudjeluju.

3.3. Mogu li korisnic primati poruke na svom računu?
Korisnici će primati poruke u kojima će ih se obavještavati o novostima na portalu, startu lige i svakom novom kolu i novim lekcijama.

Skupljanje novčića i Miluna te bodovanje

4. Kako skupljati novčiće i mijenjati ih za bodove?
Tijekom boravka na portalu, korisnici osim pregledavanja videa i učenja cijelo vrijeme mogu skupljati novčiće koji su im dodatna motivacija za učenje. Novčići mogu biti zlatni, srebrni i brončani, a kada ih se skupi određen broj (minimalno tri novčića, a maksimalno pet) mogu se (i moraju) zamijeniti za Milune. Miluni su bodovi na temelju kojih korisnici u Storeu ostvaruju popuste na određene uređaje ili usluge. Oni se ne mogu mijenjati za pravi novac nego se samo mogu koristiti za ponuđene nagrade. Minimalan broj Miluna za prvi ulazak u Store je 500, a u njemu će korisnici moći pronaći opise ponuđenih nagrada kao i njihove vrijednosti izražene u Milunima.

4.1. Vrednovanje novčića/zamjena za Milune

KOMBINACIJEBODOVI/MILUNI
3 bronce100
3 srebra300
3 zlata500
zlato + srebro + bronca750

 

Kada korisnik skupi tri bronce, može ih zamijeniti za 100 Miluna.

Kada korisnik skupi tri srebra, može ih zamijeniti za 300 Miluna.

Kada korisnik skupi tri zlata, može ih zamijeniti za 500 Miluna.

Kada korisnik ima kombinaciju zlato, srebro, bronca, može ih zamijeniti za 750 Miluna.

4.2. Pravila zamjene novčića

 1. Minimalan broj novčića za zamjenu je 3 (ako zadovoljavaju uvjete zamjene).
 2. Maksimalan broj novčića prije zamjene je 5 (kada korisnik osvoji 3 novčića javlja mu se poruka da ih može tradeati. Kad osvoji 5 novčića više ih ne može osvajati dok ne obavi zamjenu).
 3. Nakon što skupi 5 novčića, korisnikova je dužnost da ih zamijeni (ne treba sve, ali treba ostvarenu kombinaciju).
 4. Kada korisnik osvoji 3 novčića javlja mu se poruka da ih može zamijeniti/tradeati.
 5. Kad osvoji 5 novčića više ih ne može osvajati dok ne obavi zamjenu/trade.
 6. Ako korisnik zamjeni 3 novčića i tijekom korištenja stranice skupi još jedan novčić i ako time ostvaruje još jednu moguću kombinaciju zamjene, moguće je zamijeniti preostala dva novčića + 1 novi za bodove (naravno, ako ima kombinaciju za zamjenu).
 7. Potrošeni/zamijenjeni novčići više ne postoje.
 8. Miluni (bodovi) se za nagrade zamjenjuju u Storeu.
 9. Za prvi ulazak u Store potrebno je skupiti 2500 Miluna. Nakon toga u Store se može ući i mijenjati za nagrade i s 500 Miluna, ukoliko postoji nagrada za zamjenu u toj vrijednosti.

 

Liga

5. Kako sudjelovati u ligi?